Lähetetty Aamupostiin 3.9.2017, lehti ei julkaissut.Valuuko Renton voittoja veroparatiisiin?Yleisradio uutisoi 9.5.2016, että hyvinkääläissyntyisellä Timo Mikael Rentolla on kaksi vuonna 2011 perustettua veroparatiisiyritystä Brittiläisillä Neitsytsaarilla. Renton yhtiöiden nimet ovat Cyrus Limited ja Beijing Fin RT Science & Technology co Ltd.

Yhtiöt paljastuivat Ylen haltuunsa saamista niin sanotuista Panama-papereista. Myös Aamuposti uutisoi asiasta seuraavana päivänä.

Asia on edelleen ajankohtainen, koska Rentto on ostamassa kaupungilta musiikkiopiston tonttia ja rakennusta sekä puuhaamassa monitoimihallia, josta kaupunki vuokraisi tiloja musiikkiopistolle ja liikuntaan.

Valtuustolle toimitetuissa sopimusluonnoksissa tilojen vuokranantajaksi on merkitty joko Rentto Oy tai Hyvinkään Stiletti Oy tai muu Rentto Oy:n nimeämä yhtiö. Valtuusto ei siten päätöstä tehdessään tiedä täsmälleen, kuka vuokranantaja olisi.

Timo Mikael Rentto on Rentto Oy:n hallituksen jäsen ja Hyvinkään Stiletti Oy:n hallituksen puheenjohtaja.

Rentto Oy teki viime vuonna 5,1 miljoonan euron liikevaihdolla 826 000 euron voiton eli se oli varsin tuottoisa yhtiö.

Britanniassa asuvana Timo Mikael Renton tuskin tarvitsee maksaa osingoistaan veroa Suomeen. On myös mahdollista, että voitot siirtyvät lopulta Brittiläisille Neitsytsaarille.

Valtuuston on hyvä olla tietoinen näistäkin asioista päätöstä tehdessään.Olli Savela
kaupunginvaltuutettu (vas)
Hyvinkää